שבוע 2 להריון

שבוע 2 להריון

שבוע 2 להריון הוא פרק זמן מרתק ומשמעותי במסע ההריון. אמנם ההריון עוד לא החל באופן רשמי אך בשלב זה, מתרחשים תהליכים חשובים שמניחים את היסודות להמשך. אף על פי שבשלב זה השינויים בגוף האישה עדיין קטנים ולא תמיד מורגשים, הגוף מתכונן לקראת הבאת חיים חדשים לעולם. 

מה קורה לגופך בשבוע 2 להריון?

בשבוע 2 להריון תהליך הביוץ עדיין מתקיים או עומד להתרחש. למעשה ההריון טרם החל באופן מלא. במחזור החודשי הממוצע, הביוץ מתרחש כל 28 ימים, כאשר ביצית בשלה יוצאת מהשחלה ומתחילה במסע דרך החצוצרה לכיוון הרחם. ברחם, הביצית מחכה לתא זרע שיפרה אותה. אם ההפרייה לא מתרחשת, הביצית, יחד עם רקמות ודם, תיפלט מהגוף במהלך הווסת.  

תסמינים נפוצים

  1. כאבי בטן – נשים רבות עשויות לחוש כאבים בבטן התחתונה בתקופה זו, לפעמים זה סימן לביוץ ולפעמים יכול להיות כאב שמקורו באחד האיברים האחרים שנמצאים בתוך הבטן ולאו דווקא הרחם (קיבה, מעיים, ועוד). 
  2. טמפרטורת הגוף – בתקופת הביוץ טמפרטורת הגוף נמוכה מעט מהרגיל. 
  3. הפרשות מהנרתיק – השחלות מייצרות כמויות מוגברות של אסטרוגן לקראת הביוץ, מה שגורם לצוואר הרחם לפלוט הפרשות שקופות אל מחוץ לנרתיק. התפקיד העיקרי של ההפרשות הוא לנקות את הדרך מתאי זרע ישנים ולא איכותיים ולהכין את הדרך לתאי זרע חדשים. הוא מספק לתאי הזרע מזון ומסייע לתנועתם בכיוון החצוצרות, כדי לאפשר הפרייה.

תזונה מומלצת

כבר משבוע 2 להריון יש להקפיד על תפריט עשיר ומגוון. לשלב בתזונה היומית מזונות עשירים בויטמינים, מינרלים וחלבונים: ירקות, פירות, דגים, בשר, דגנים מלאים, אגוזים, קטניות. בנוסף חשוב מאוד להקפיד על שתיית מים מרובה, כ-2 ליטר ביום, כדי למנוע התייבשות וכאבי ראש. 

מה כדאי להוריד מהתפריט? 

  1. בשר, דגים וביצים שלא התבשלו מספיק – סטייק רייר או מדיום רייר, קרפצ’יו, נקניקים ופסטרמות, מאכלי ים נאים, כל אלו מחוץ לתחום, ביצה קשה, ביצת עין, ביצה עלומה. 
  2. מוצרי חלב לא מפוסטרים וגבינות עם עובש כמו ברי, קממבר, רוקפור ועוד. 
  3. רטבים מבוססי ביצים – איולי, הולנדייז, רוטב סלט קיסר ועוד.
  4. ירקות שלא נשטפו היטב
  5. אלכוהול, טבק וסמים – צריכת אלכוהול מופרזת ועישון עלולים לפגוע בהתפתחות העובר. 

פעילות גופנית – איך להתאמן בשבוע 2 להריון? 

בשבוע השני של ההריון, פעילות גופנית עדינה ומאוזנת היא חלק חשוב מהשמירה על בריאות האם והתפתחות העובר. בשלב זה, מומלץ להתמקד באימונים כמו יוגה או פילאטיס, אשר יעזרו לשמור על חוזק השרירים והגמישות תוך התחשבות בשינויים המתרחשים בגוף. הליכה היא פעילות ספורטיבית נוספת המתאימה לשלב זה, גם שחייה וספינינג יכולים לעזור בחיזוק הגוף והנפש בתקופה זו. 

בשבוע 2 להריון, מומלץ לעשות אימון של כ-30 דקות ביום, אך תמיד חשוב להקשיב לגוף ולהתאים את תדירות האימונים ודרגת הקושי להרגשה האישית. מומלץ להימנע מפעילות גופנית אינטנסיבית כמו ריצה ארוכה או אימוני כוח כבדים.

אילו בדיקות מומלץ לבצע בשבוע 2 להריון?

בשבוע השני של ההריון, בדרך כלל לא נערכות בדיקות רפואיות מיוחדות כיוון שההריון עדיין בשלביו המאוד ראשוניים, ולמעשה, הביוץ עצמו עדיין לא בהכרח התרחש. עם זאת, ישנן מספר בדיקות שיכולות לתרום לבריאות האישה והכנתה לקראת ההריון:

  • 1. בדיקת דם לקביעת רמות ויטמינים ומינרלים בגוף – בדיקה זו יכולה לסייע בזיהוי חסרים תזונתיים, כגון ברזל או ויטמין D, אלמנטים חשובים מאוד להריון בריא.
  • 2. בדיקת שתן לזיהוי זיהומים או בעיות אחרות – בדיקת שתן יכולה לעזור לזהות זיהומים בדרכי השתן, שעלולים להשפיע על ההריון.
  • 3. מדידת משקל ולחץ דם – בדיקות אלו חשובות כדי לוודא שאין בעיות בריאותיות שעלולות להשפיע על ההריון.
  • 4. ייעוץ רפואי ותזונתי – מומלץ לקבוע פגישה עם רופא או דיאטנית כדי לדון בתזונה המומלצת ובהמלצות לפעילות גופנית במהלך ההריון.
  • 5. בדיקות סקר גנטיות –  בדיקות גנטיות מהוות חלק חיוני בתהליך ההיערכות להריון, משום שהן מספקות מידע מכריע לגבי סיכונים גנטיים אפשריים. במידה וטרם ביצעתן אותן, זה הזמן. מטרת הבדיקות היא לאתר פגמים גנטיים אפשריים, הן מצד האם והן מצד האב.
  • ניתוח משולב של המאפיינים הגנטיים של שני ההורים מאפשר להעריך את הסיכון להיווצרות עובר עם בעיות גנטיות שיכולות לגרום למחלות קשות. זיהוי מוקדם של סיכונים כאלו הוא קריטי לתכנון נבון ומדוקדק של ההריון, ולעיתים קרובות יכול להוביל להחלטות רפואיות משמעותיות. המידע המתקבל מהבדיקות מהווה בסיס לייעוץ גנטי אישי ומותאם לצרכים הייחודיים של הזוג.

מעקב יעיל אחר הריון

מחשבון הריון הוא כלי חיוני המאפשר מעקב אחר התקדמות ההריון. המחשבון מחשב את שבוע ההריון בהתבסס על תאריך הווסת האחרונה. לצורך זה, יש לזכור את תאריך היום הראשון של הווסת האחרונה ולהקלידו במחשבון. זה יאפשר לכם לקבל עדכונים שוטפים על שבוע ההריון, התפתחות העובר, ומידע חיוני ומעמיק אודות השינויים המתרחשים בכל שלב של ההריון.

כמה מילים אחרונות על שבוע 2 להריון 

בשבוע השני של ההריון, אנו נמצאים בשלב הראשוני והמרגש של יצירת חיים. אף על פי שהתפתחות העובר טרם החלה, הגוף כבר מתחיל להתכונן להריון. בשלב זה, חשוב להתמקד בבריאות הכוללת של האישה, כולל תזונה מאוזנת, פעילות גופנית מתונה ומעקב רפואי ראשוני. 

בשלב זה, כדאי לגשת לבדיקות גנטיות, לצד ייעוץ רפואי ותזונתי כדי להבטיח את התנאים הטובים ביותר להריון בריא. בשבוע 2 להריון, מתחילים לשים לב לשינויים ולאותות שהגוף משדר, לסגל הרגלים חדשים וההתרגשות היא בשיאה כי ההריון כבר ממש מעבר לפינה. 

מאמרים נוספים שכדאי לקרוא:

שבוע 1 להריון

שבוע 9 להריון

 

Log in with your credentials

Forgot your details?